Tofino Beach House

Tofino
Tofino Beach House | Olson Kundig
照片 © Nic Lehoux
Tofino Beach House | Olson Kundig
照片 © Nic Lehoux
Tofino Beach House | Olson Kundig
照片 © Nic Lehoux
Tofino Beach House | Olson Kundig
照片 © Nic Lehoux
Tofino Beach House | Olson Kundig
照片 © Nic Lehoux
Tofino Beach House | Olson Kundig
照片 © Nic Lehoux
Tofino Beach House | Olson Kundig
照片 © Nic Lehoux
Tofino Beach House | Olson Kundig
照片 © Nic Lehoux
Tofino Beach House | Olson Kundig
照片 © Nic Lehoux
Tofino Beach House | Olson Kundig
照片 © Nic Lehoux
Tofino Beach House | Olson Kundig
照片 © Nic Lehoux
Tofino Beach House | Olson Kundig
照片 © Nic Lehoux
Tofino Beach House | Olson Kundig
照片 © Nic Lehoux
建筑师
Olson Kundig
年份
2016
费用
未公开
楼层
1-5层

Nestled in a weather-beaten forest, this 2,500-square-foot beach house creates a connection between the drama of the nearby ocean and the sense of sanctuary provided by the trees. Composed primarily of one large room, the house is light-filled on the south side facing the ocean, and insular and protected on the other side.

Glass walls open the living area to panoramic views of forest and ocean, while two fireplaces on either end anchor the space and provide a feeling of refuge. Cantilevering the house from its base provides space for ferns and beach salal to grow underneath the glass flooring that runs the perimeter of the main room, giving the sense of floating above the forest floor.

The warm, natural tones of the interior take inspiration from Tofino’s coastal forest, and are punctuated by pieces from the owner’s contemporary art collection. Artworks were incorporated into the design of the home, with the fireplace walls specially designed to fit paintings by Sam Francis and Diego Singh. A collection of furniture pieces designed by Jim Olson specifically for the house, including a walnut sofa built into the hearth of one fireplace, complete the interior environment.

“The emphasis was not on framing a single focal point view, but rather on capturing a panoramic view of the ocean beyond. The roof is held up only by the two chimneys on either side of the living space, which gives the feeling of the roof floating. There are no columns or interior structural systems to obscure the panoramic view; instead, it feels almost like you are outdoors in a big open space with two cozy campfires at either end.” –Jim Olson, FAIA, Design Principal

Project Team: Jim Olson, FAIA, Design Principal; Olivier Landa, AIA, LEED® AP BD+C, Project Manager; Will Kemper, Project Architect; Christine Burkland, Interior Design

Key Consultants: Spearhead, Structure Prefabrication & Front Door

Photography: Nic Lehoux

相关项目

  • Lichtfabrik - Mehr Licht, weniger Fabrik
    Bollinger + Fehlig Architekten GmbH BDA
  • Friedrichstraße - Früher Platte, heute Scholle
    Bollinger + Fehlig Architekten GmbH BDA
  • Villa K
    LOVE architecture and urbanism
  • Wettbewerb Restaurant Thalersee
    BÜRO KLK OG
  • Grelle Forelle
    BÜRO KLK OG

杂志

以下出品方的其他项目 Olson Kundig

Rolling Huts
Mazama, 美國
The Pierre
San Juan Islands, 美國
Costa Rica Treehouse
Playa Hermosa, Costa Rica
Shinsegae International
Seoul, South Korea
JW Marriott Los Cabos Beach Resort & Spa
Puerto Los Cabos, Mexico
City Cabin
Seattle, 美國