Dilworth House

Toronto
Architecten
PLANT Architect Inc.
Jaar
2017
Kosten
Undisclosed
Verhalen
Undisclosed

A previous renovation had shifted the main entry from the front to the side of this semi-detached house on a corner. PLANT’s ground-floor renovation and addition re-instated the front entry as the primary one, and leveraged the site’s access to light on three sides to create an open and airy kitchen, dining, living, and entry area.
The clients are a young couple who write a popular food blog. We redesigned the ground floor to meet their specific needs for a test kitchen. They also asked for help with the classic problem of ‘so many things, so little space’. We incorporated many types of playful, built-in storage, including shelving, window seats, and the cabinetry flanking the entry and new stairs to the second floor.
Exterior accent panels at the new entry feature an unconventional deployment of standard materials: using a repeating sequence of different ‘off the shelf’ cedar shingle shapes, we created a contemporary textural pattern that complements the more traditional shingling on the house’s upper floor.

Gerelateerde projecten

  • Neubau Laurpark
    Berchtold.Lenzin Landschaftsarchitekten
  • Europäisches Hansemuseum
    WES LandschaftsArchitektur
  • Agristo HQ
    OYO Architects
  • Industrial Park Sports Center
    WES LandschaftsArchitektur
  • Gemeindehaus Horw LU - Totalsanierung & Erweiterung
    raumfalter

Magazine

Andere projecten van PLANT Architect Inc.

Jardin du Repos
Métis
Sweet Farm (1994–1997)
Sutton, Québec
Foote's Pond Wood
Morristown, USA
Cabbagetown Garden
Toronto
Berkeley Live-Work Residence
Toronto
Westminster Residence
Toronto